Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































måndag 30 juli 2012

Fint på altanen!

Vår "Doktor Westerlunds blomma" blommar i år igen! Inte så många blommor men de som kommer är väldigt fina.
Dessutom har vi lite medelhavskännsla med det fina calamondinträdet!

söndag 29 juli 2012

Calamodiner!

Måste bara visa vad jag gjorde i går. Marmelad och likör på våra calamondiner! Vilken underbar färg det blev både på marmeladen och likören.
Marmeladen gjorde jag efter ert amerikanskt recept som jag hittade på nätet. Likören blev till eftersom jag inte hade mage att slänga den sirap som blev över när jag testade att kandera några av frukterna, skivorna blev inte så snygga men goda!

Marmelad:
10 st calamondiner
2 cups socker
1cup vatten
Skär calamondinerna tunnt, med skalet på. Ta bort kärnorna. Täck med vattnet och låt stå över natten. Koka upp och låt koka i 20 min. Tillsätt sockret och koka i 45 min till. Häll upp på rena och varma burkar.

Baksugen!

Fick lust att baka lite "vanligt" bröd i dag. Med inspiration från Brunkebergs bageri blev det 4 st dinkel-limpor. Tyvärr blir nog de sista två lite överjästa, men det visar sig ;)

Så här gjorde jag:
1000 g vatten, kallt
30 g jäst
1200 g vetemjöl
300 g siktat dinkelmjöl
30 g salt

Lös jästen i vattnet, blanda allt förutom saltet och kör i maskin 15 min. Tillsätt saltet och kör i 5 min till. Lägg degen i en inoljad plastlåda och låt vila i 2 h eller över natten i kyl.
Häll upp degen och dela i 4 st bitar, forma till bröd och låt jäsa i jäskorgar med skarven neråt i 1-1,5 h. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in 2 st plåtar, en i mitten och en längst ner.
Vänd upp bröden på den heta mittplåten och gör några snitt. Släng in lite vatten eller några isbitar på den undre plåten. Sänk till 200 grader och grädda i 20 min, vädra och grädda i ca 25 min till, höj ev till 250 grader igen. Innertemp skall vara 98 grader. låt bröden svalna på galler.

lördag 28 juli 2012

Goda sockerfria chokladmuffins.

I dag har jag bakat Devils food chokladmuffins från bloggen Baka sockerfritt. Jättegoda blev dom. Ändrade lite i receptet bland annat på grund av vad som fanns hemma. De blev även pimpade med färska hallon!

Här finns originalteceptet:
http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/july/devils-food-chokladmuffins.html#comment

Här kommer receptet som jag gjort det:
Muffins:
50 gram smör
2 ägg
6 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ dl stevia strö
1 krm stevia
3 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 krm vaniljpulver

Glasyr:
30 gram smör
80 gram philadelphiaost
1 tsk steviaströ
40 gram mörk choklad, jag använde Fazers 70%.
1 krm vaniljpulver

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Vispa i hop ägg, grädde och smält smör. Tillsätt det böta till det torra. Blanda väl. Lägg smeten i 8 stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Glasyr:
Smält smöret till glasyren. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Blanda i philadelphiaosten. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.
När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (gör gärna extra glasyr om du spritsar, då detta kräver extra mycket glasyr). Garnera gärna med hallon eller andra bär.

torsdag 26 juli 2012

Hemma för en vecka.

Nu är vi hemma igen. Skönt med en dusch.
Nästa helg åker vi upp igen för då har förhoppningsvis den beställda tapetrullen kommit.
Magnus är sugen på att komma med för att se hur det blivit och kanske för att fiska ;) Kanske blir det även lite kräftor!
Nu verkar det som sommaren äntligen kommit, hoppas det håller i sig ett tag till.

onsdag 25 juli 2012

Alla luckor på plats!

Nu i kväll kom Bittan och hade med sig de två lådor vi sakande till köket. Så nu är köket äntligen komplett.
När hon kom var köket och toan städat och pimpat i minsta detalj! Hon tyckte det blivit jättebra!
Vi hade officiell invigning av köket och toan med prosecco. Mysigt!

tisdag 24 juli 2012

Tapeter

Har börjat tapetsera i dag. Men tapeten tog slut ;( Typiskt när man är på gång, dessutom är den beställningsvara. Ja ja får väl göra klart det nästa gång vi åker upp. Men det som kom upp blev bra! CM har skottat igen hålet vi grävde för vår ventil och avlopp. Nu ser det riktigt prydligt ut nedanför köksfönstret! Vi är fortfarande på jakt efter vattenläckor, men nu är det bara 2 st små kvar, får se om vi kan få bukt med dom också ;)

måndag 23 juli 2012

Vattenläckor.

I dag har vi ägnat dagen åt att fixa småläckande kopplingar. Hittade en produkt som heter "Super metal". Den har fixat en del av de små läckor vi hade.
CM och Mathias har varit till tippen med det gamla köket, skönt att bli av med den högen!
Under ett av skåpen hittade vi en anteckning om när det kök bi rev ut sattes in, kul. Vi borde kanske också skriva något?! Under skåpet stod " inredningsarbetet i stugan är utfört av Erik Olsson Torsby och Bror Finne Vägsjöfors 11 aug 1969.
I morgon hoppas vi på bra väder och lite riktig semester. ;)

söndag 22 juli 2012

Vi har vatten!

Nu har vi fungerande vatten och avlopp! 14.36 första vattnet i köket, Gunilla och Ellert var här och inspekterade när denna stora händelse skedde. Klockan 15.14 spolade för första gången. 15.48 skedde första riktiga toabesöket, härligt!

lördag 21 juli 2012

Vatten på gång!

Nu har vi börjat med vattnet och avloppet. Jag har kopplat i hop vattnet nu skall bara alla avloppsrör fogas ihop. CM har satt ihop kommoden och borrat för vattenslangar. Vi har även lagt in ny matta i toarummet. I morgon skall vi försöka bli klara, hoppas allt går som det ska!

fredag 20 juli 2012

Nu börjar det närma sig!

I dag har vi sågat för hällen, satt fast bänkskivan och satt upp handtag. Det blev väldigt bra! I morgon blir det fix med vatten och avlopp.

torsdag 19 juli 2012

Diskbänken på plats!

Idag har vi gjort en av de läskigaste sakerna i köksbytet, såga ut hål för diskbänken i bänkskivan. Det blev jätte bra. Nu har vi "bara" kvar att såga ut för spishällen. Men jag är jätte nöjd med dagens arbete.

onsdag 18 juli 2012

Nu börjar det verkligen hända saker!

I dag började vi sätta upp köksskåp. Lite småkrångel men det gick bra tillslut. Alla skåp på plats, luckorna i överskåpen på plats och hyllplanen. Har skruvat lådor nu i kväll. Prov la även dit en av bänkskivorna, ser jättebra ut! Vi satte även upp en bit matta på väggen över bänkskivan så det ser ut som kakel, blev toppen. I morgon skall vi börja såga i bänkskivorna, känns läskigt.

tisdag 17 juli 2012

En bra dag!

I dag har vi gjort små men viktiga saker! CM lyckades borra hål i tappen till vår ventil och sedan även få i sprinten! Detta tog säkert minst 2 timmar. Så nu kan vi själva bestämma när vattnet skall på och av. Jag har även kopplat in elen till pumpen. Får se om vi testar den i morgon. Vi har även fått vår leverans från IKEA.Och börjat skruva ihop överskåpen. CM har målat kylskåpshörnet i köket och jag har målat i toa rummet. Tror att vi är nöjda med en målning. Skall försöka få in den nya mattan i morgon och kanske även få in toan! Vill göra allt nu!!

måndag 16 juli 2012

Det går frammåt!

Idag har jag gjort klart elen i nya väggen och CM har gjort klart väggen. Bröstpanelen är målad en andra gång. Den största händelsen i dag är besöket av Dala Vatten och Avfall. Dom kom och hjälpte oss att lyfta i själva pumpenheten och satte på vattnet och öppnade avloppet. Vattnet läckte på ett ställe men det hjälpte de oss att fixa. Nu kan vi själva bestämma när vi skall sätta på vattnet! Magiskt! I morgon kommer de sista delarna till köket. Har köpt färg till tomrummet, då i morgon blir det målning där plus skruvande av skåp och lådor. Vi skall även försöka borra hål i tappen till bår ventil, vi får väl se hur det går.

lördag 14 juli 2012

Nu är vi verkligen igång!

I dag har vi fått massor gjort. Taket är målat 2 ggr, bröstpanelen är tvättad och grundad, mycket av gamla tapeten är nerriven, en bit nytt golv inlagt, väggarna och taket i lilla toan är grundade och CM har påbörjat den nya väggen! Nu är vi värda pizza och rödvin eller öl!! Elin håller fortfarande på ;) hon hjälper oss att skuva skåpstommar till nya köket.

fredag 13 juli 2012

Tvättat tak!

Nu är taket tvättat och tapeterna börjar bli rivna. I morgon blir det målning!

onsdag 11 juli 2012

Snart arbetsläger ;)

På fredag bär det av upp till stugan och vårt köksbyte. Som tur var rev vi ut det gamla köket förra helgen.