Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































lördag 24 november 2012

Lakritstryffel-LCHF

Hejsan!
Nu kommer receptet på min lakritstryffel.
Jag har utgått från Annika Rognebys recept men ändrat lite ;)
Jag vill ha tydlig lakritssmak så därför ökade jag mängden lakritspulver plus att jag toppade med lite flingsalt, blev väldigt snyggt ;)

Ingredienser:
200 g mörk choklad
1,5 dl grädde
3 tsk (drygt) lakritspulver ( jag använde det från Kung Markatta)
1 krm salt

Värm grädden och vispa i lakritspulvret. Hacka chokladen och häll ner den i den varma grädden, häll även i saltet. Rör om väl så att all choklad smälter.
Antingen så häller man nu upp tryffeln i ischokladformar eller så låter du den svalna en stund i kylen så den går att spritsa. Dekorera med lite smulat flingsalt.

fredag 23 november 2012

Mysig adventskrans-tillverkningen

Lagom till lunch var det dags att ta helg och styra kosan mot Camilla och en eftermiddag med lunch och krans tillverkning!
Jättegod lunch med 2 pajer, lite kallskuret, sallad och jättegod parmesancreme. Till detta lite rödvin, kan det bli bättre?
Sen blev det arbete ; ) Vi gjorde
hjärtan och kransar att ha på dörren. Jag gjorde också en lärk-krans som jag skall sätta en ljusslinga i och en enrisslinga att sätta i kökslampan. Vill verkligen sätta upp allt nu men får väl hejda mig en vecka ;)
Återkommer med recept på LCHF-lussekatter och lakritstryffel!





onsdag 21 november 2012

Lite mat!

Gjorde en väldigt god pastasås i förra veckan och har nu försökt återskapa denna kulinariska höjdpunkt!
Har krönt det hela med århundradets fulaste matbild ;!

Men här kommer receptet, testa!

Ca 900 g benfri kotlett
2 st stora gula lökar
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 tsk sambal oelek eller 1 röd chili
4 dl grädde
2 dl creme fraiche

Strimla köttet och bryn det i omgångar i en gryta. Fräs lök, vitlök och sambal. Häll i köttet och häll på grädde och CF. Låt grytan puttra under tiden pastan kokar. Servera gärna med en sallad.

onsdag 14 november 2012

Porchetta di fano på begäran

I kväll blir det träning på Sats, mitt eget program. Första gången jag skall göra det så det blir spännande! Kommer antagligen få en hemsk träningsvärk, men skall man vara fin får man lida pin heter det ju ; )

Här kommer receptet på kryddspäckad helstekt fläskkarré som vi hade på allahelgona helgen. Mycket gott! Kompletterade med en Marsala-sås, gifte sig mycket bra med köttet ; ) Receptet kommer från Buffé och finns även här: http://www.ica.se/recept/porchetta-di-fano-715608/

Ingredienser


1 1/2 kg fläskkarré i bit
6 vitlöksklyftor
1 msk fänkålsfrön ( byt ev ut mot timjan och rivet citronskal, eller kanske tapenad)
4 msk finhackad färsk rosmarin
2 tsk salt

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Skär karrén längs med till ett 1 1/2 cm tjockt köttstycke, se nedan. Krydda runt om med salt. Lägg den fetaste sidan nedåt.
3. Skala och finhacka vitlöken och mortla fänkålsfröna. Fördela vitlök, fänkål och rosmarin på köttet och rulla till en fast rulle. Bind ihop med steksnöre.
4. Lägg karrén på ett ugnsgaller med en ugnsform med vatten under.
5. Ugnsstek tills innertemperaturen är 73–75°C, ca 5 timmar. Låt vila ca 30 minuter. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor. Servera med broccoli samt ugnsstekt potatis.

Bästa såsen till!

2 dl creme fraiche
0,5 dl vatten
2 msk kalvfond
1-2 msk Marsalavin
1 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin

Blanda och koka upp. Färdigt!



tisdag 13 november 2012

Fars-dag lite för sent!

I dag slog vi till och firade fars-dag! Det var ju ingen ide att fira i söndags eftersom både far själv och Mathias var borta hela dagen.
Men det blev ju bra i dag också! Till middag blev det "Kreolskans söndagsgryta" med pressad potatis och sallad, mums. Åt för mycket och funderar nu på hur jag skall kunna yoga ordentligt om en timme ;)
Far fick paket också, en rutig skjorta att ha till tex jeans.
Får väl se om det kan bli lite mat över till en mat-låda i morgon. Mathias skall väl ha lite mer mat när han kommer hem från träningen ;)
Ha en skön kväll!

måndag 12 november 2012

Rökt regnbåge!

Blev ovanligt lyxig måndagsmiddag idag. Hade en rökt regnbåge i kylen som jag faktiskt glömt bort i hastigheten! Med kokt potatis och lingonsås ( fraiche med rårörda lingon) till blev det en supermumsig middag. Ett tag trodde jag att det kanske skulle bli en mat låda till i morgon men nej då. Det tog tabberas på allt ;) Men det är väl bra att de tycker om maten.
Nu har jag lagat ett par jeans till en tjej på Gruvön och tänker bänka mig framför TV'n och vänta på "Lycke" ;)

Äntligen! (Tror jag)

Jag tror att jag äntligen lyckats få till så att även anonyma kan kommentera i min blogg!! Kan igen vänlig själ testa detta ; )

I kväll väntar 1 timmes massage och till helgen blir det Danmarks-resa med bästaste shoping-gänget! Det är Aalborg som är målet och förhoppningsvis bra shoping, god mat och dryck och massor av fniss och skratt!

Lyckades överlista Johanna T's balklänning och fick ihop den bra. Hoppas hon får väldigt roligt i den, för jag stack mig många gånger under srbetets gång ; )