Idag har jag hunnit med både jobb, bakning och handboll! Härligt! Tänkte lite fel när jag kom hem från Gruvön och satte min deg. Tiden fanns liksom inte ;) Men då kom jag på att brödet kunde jäsa på altanen under tiden jag var på handboll, en lysade ide för den matchen hade varit dumt att missa!
Matchen ( Helltons herrar mot Forshaga) började inte bra för Hellton men i andra halvlek kom ett lag som verkligen ville vinna ut! Och som dom spelade och kämpade! Tog upp ett 6 måls underläge till ledning med 4 bollar. Och det höll hela vägen fast det blev onödigt spännade på slutet. Vinst för Hellton med 24-23!! Helt slut fast jag bara tittat på ;)
Nu är middagen avklarad och brödet gräddat. Snart dags för sängen, i morgon väntar brytning av trafo på Gruvön klockan 07.00!
Sov gott alla!
lördag 13 oktober 2012
fredag 12 oktober 2012
Taccos-kväll!
Det blir taccos denna fredag! Jag har gjort ostpuffar till mig med lite grillkrydda på. Till dessa blir det köttfärs, rödlök, riven ost, gurka, creme fraiche och tomatsalsa. Mums!
I morgon blir det jobb, men förhoppningsvis bara halva dagen ;)
Ostpuffar
1 äggvita
2 dl riven ost
Ev . lite grillkrydda
Vispa äggvitan hårt och blanda med osten. Klicka ut i ca 6 st högar som du plattar ut lite. Strö ev. över lite grillkrydda.
Grädda i 200 grader i ca 13 min, håll koll så att de inte bränns!
I morgon blir det jobb, men förhoppningsvis bara halva dagen ;)
Ostpuffar
1 äggvita
2 dl riven ost
Ev . lite grillkrydda
Vispa äggvitan hårt och blanda med osten. Klicka ut i ca 6 st högar som du plattar ut lite. Strö ev. över lite grillkrydda.
Grädda i 200 grader i ca 13 min, håll koll så att de inte bränns!
torsdag 11 oktober 2012
Träning och lite mat!
I kväll var det dags för träning igen! Detta kan ju bli en vana ;)
Det blev 0,5 h spinning och 0,5 h cx-works ( plankan i 30 min känns det som). När jag kom hem var jag tok-hungrig! Det fanns lite ugnsstekt falukorv kvar, kompletterade med kesoplättar, mycket gott!
I morgon är sista dagen innan revitionsstoppet på Gruvön drar igång. Skall bli både kul och läskigt ;)
Här kommer receptet på kesoplättarna.
Det blir 3-4 stycken
1 ägg
125 g keso
0,75 msk fiberhusk
1 tsk chiafrön
En nypa salt
Mixa ihop allt med en mixerstav. Låt stå en liten stund. Stek i kokosfett eller smör i medelvarm panna. Det tar en stund innan man kan vända plättarna. Se till att de blir gyllene på bägge sidorna.
Det blev 0,5 h spinning och 0,5 h cx-works ( plankan i 30 min känns det som). När jag kom hem var jag tok-hungrig! Det fanns lite ugnsstekt falukorv kvar, kompletterade med kesoplättar, mycket gott!
I morgon är sista dagen innan revitionsstoppet på Gruvön drar igång. Skall bli både kul och läskigt ;)
Här kommer receptet på kesoplättarna.
Det blir 3-4 stycken
1 ägg
125 g keso
0,75 msk fiberhusk
1 tsk chiafrön
En nypa salt
Mixa ihop allt med en mixerstav. Låt stå en liten stund. Stek i kokosfett eller smör i medelvarm panna. Det tar en stund innan man kan vända plättarna. Se till att de blir gyllene på bägge sidorna.
onsdag 10 oktober 2012
Broccolisoppa!
Blev sugen på soppa i dag. Och hittade detta recept på sidan "Världens bästa matblogg". Jättegod. Toppade med lite persilade.
Här kommer receptet:
Broccolisoppa
1 broccolistånd
1 finhackad gul lök
1 msk rapsolja
9 dl grönsaksbuljong ( jag tog Rene Voltaires lantbuljong)
2 dl mjölk
3 dl grädde
150 g riven greveost
50 g riven parmesanost
Salt och peppar
Skär broccolin i buketter och skiva även stammen. Koka mjukt i lättsaltat vatten. Hacka löken och fräs i en kastrull i oljan. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt koka i 3-4 min. Man kan reda av med lite guarnkärnmjöl om man vill.
Dela broccolin i mindre bitar och blanda ner i soppan. Rör ner den rivna osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan rykande het!
Här kommer receptet:
Broccolisoppa
1 broccolistånd
1 finhackad gul lök
1 msk rapsolja
9 dl grönsaksbuljong ( jag tog Rene Voltaires lantbuljong)
2 dl mjölk
3 dl grädde
150 g riven greveost
50 g riven parmesanost
Salt och peppar
Skär broccolin i buketter och skiva även stammen. Koka mjukt i lättsaltat vatten. Hacka löken och fräs i en kastrull i oljan. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt koka i 3-4 min. Man kan reda av med lite guarnkärnmjöl om man vill.
Dela broccolin i mindre bitar och blanda ner i soppan. Rör ner den rivna osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan rykande het!