Hemma-gjord bearnaise är ju inget man gör varje dag men kanske blir det lite oftare nu! Har hittat ett recept som verkligen blev bra utan en massa olika steg! Hade tänkt att köpa en "backup-sås" men kom hem utan och då gällde det att få till det på första försöket! Och det lyckades!!
Magnus var grill-mästare. Till den grillade entrecoten serverade vi pommes, gratinerad zucchini, sallad med fetaost och oliver och den hemmagjorda bearnaisen! Mycket gott!!
Recept på en kall bearnaise, kommer ursprungligen från Åse.
4 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk creme fraiche
1 msk torkad dragon
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
300 g smält smör
salt och peppar
Mixa äggulor, vinäger, kryddor och creme fraiche med en stavmixer. Fortsätt mixa medan du häller i det smälta smöret, lite i taget. Krydda med salt och peppar och smaka av.
Sen kan man låta den svalna av. Och när den blir kall blir den tjockare.
Gratinerad zucchini
1 zucchini
Ca 1dl riven ost, mild
Ca 0,5 dl riven parmesan
Grillkrydda
Skär zucchinin i skivor och lägg i en form. Lägg på en liten hög ost på varje skiva toppa med grillkrydda. Gratinera i 200 grader i ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar