Lite ingredienser.
Inlagda soltorkade tomater
En påse soltorkade tomater
2 rejäla kvistar rosmarin
2 stora vitlöksklyftor
1 kvist basilika
Olivolja
När allt var klart läste jag på påsen att tomaterna skulle mjukas upp i varmt vatten först, men det gjorde ju inte jag ;) Men tror nog att det blir bra ändå!
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en burk. Repa bladen av rosmarinen och hacka grovt och lägg i burken, repa bladen av basilikan och om de är stora dela dem och lägg i burken. Skiva vitlöken tunt och lägg i burken. Blanda runt ordentligt. Fyll på med olivolja så att det täcker allt, peta ner det som sticker upp. Låt stå i kylen och mogna någon eller några dagar.
Fikonmarmelad
Fikonmarmelad, inspirerad av http://vardagfest.se
200 g torkade fikon
Rivet skal av en citron
1 msk pressad citron
1 msk madeira
1 dl vatten
1 krm vaniljpulver
3 st lagerblad
Vatten till blötläggning
Koka upp vatten och häll över de torkade fikonen, låt stå några minuter. Häll av vattnet och skär bort skaften och hacka fikonen. Lägg i en kastrull, lägg i det rivna citronskalet, madeiran, lagerbladen, vattnet och vaniljpulvret. Koka ca 4 minuter tills det kokat ihop lite. Plocka upp lagerbladen. Mixa marmeladen och häll upp på varma burkar. Lägg ev tillbaka lagerbladen i burkarna.
Serveras till en god ostbricka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar