Skall testa detta på familjen i morgon, kanske något för nyår?! Återkommer med recension och bild på lördag.
LCHF-Pannacotta med hallonsås
8 portioner
8 dl grädde
2 tsk vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
4 tsk sötin + lite stevia
2 gelatinblad
500 g frysta hallon
4 tsk sötin + lite stevia
Koka upp grädden, tillsätt vanilj och sötning. Låt småkoka i ca 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Ta grädden från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i grädden och rör om. Häll upp i små glas eller skålar. Ställ kallt i kylen några timmar. Förbered hallonsåsen genom att koka hallon och lite sötning några minuter. Passera genom en sil för att få bort alla kärnor. Häll på såsen på pannacottan vid servering. Gör eventuellt också några "chokladfigurer" att dekorera med
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar