De två andra bröden blev väldigt goda! Så goda att jag var tvungen att sätta en deg till i går kväll!
Den degen fick lite graham i sig, har inte smakat på de bröden men de ser också jättegoda ut.
Receptet kommer från "Lite mer bröd" med Pin de Martin.
På morgonen:
50 g surdegsgrund
100 g vatten
60 g rågmjöl (eller 30 g vetemjöl och 30 g rågmjöl)
Rör ihop i en skål och låt stå under plastfolie tills kvällen.
På kvällen:
160 g av den aktiva surdegen
900 g vatten
600 g vetemjöl, gärna fullkorn
20 g vatten
Blanda allt. Det behöver inte knådas utan bara röras ihop väl. Vänta i ca 10 min och vänd/vik degen lite grann och täck sedan med lock eller plastfolie och låt jäsa under natten. På morgonen häller du ut degen viker ihop den och delar den på mitten. Forma två bröd, lägg eventuellt ner i bakplåtspapperklädd form. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt på ugnen på 235 grader, sätt även in en plåt i ugnen ( om du inte lagt degen i formar, för då behövs bara gallret)
Snitta bröden och grädda i ca 30 minuter. Släng in några isbitar i botten på ugnen, det tycker bröden om. De skall ha fått ordentligt med färg och ha en innertemperatur på 94 grader. Låta svalna på galler.
Det lite mörkare brödet i mitten blev tyvärr undergräddat, skulle ha varit inne i ugnen mycket längre. Men det är sånt som händer, får testa igen nästa helg ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar