torsdag 19 juni 2014

Godaste fisksåsen!

Måste bara dela med mig av ett recept på en fisksås. När man läser ingredienslistan undrar man om dom inte glömt några grejer. Men så är det inte, "less is more" gäller verkligen här.

Stekt röding, goda såsen och färskpotatis, inte dumt alls!

En superenkel sås som ni bara måste prova!

1 citron, det finstrimlade skalet + 1 tsk saft
2 dl crème fraiche (den feta, det är viktigt!)
1 dl vispgrädde (tänk inte ens på att ta något annat)
1 fiskbuljongtärning 

Skala det gula på citronen och strimla fint, gärna med zetsjärn. Koka strimlorna i lite vatten i  ca 1 minut. Häll av vattnet.
Häll på crème fraîchen, grädden och 1 tsk pressad citron samt den smulade buljongtärningen. Koka upp under omrörning. Klart!!
Såsen ser kanske inte mycket ut för världen, men låt er inte luras ;)

Det enda krångliga med det här receptet är att skala citronen och strimla det sen. Men har man ett zetsjärn är även det smidigt. Prova, det blir jättegott!
Men tänk inte ens tanken att byta ut mejerierna mot light-varianter, det misstaget har jag redan gjort och det är väldigt onödigt att ni  också gör det. Det blir verkligen inte gott då.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar