Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































måndag 13 juli 2015

Lite "semester"

Så var det dags för semester. Men det har inte inneburit vila för kroppen. Massor av arbete i stugan. 
Den stora björken på gårdsplanen har vår granne hjälpt oss att fälla. Kvar blev det ju en massa grenar. Men nu är dom nerdragna till vår hög vid stranden. 
En ny toastol behövdes då den gamla gått sönder i spolningen. Inkopplingen gick över förväntan!

CM har börjat bygga på vår "Ernst"-dusch. En utedusch bakom vedboden. 

Och i söndags kom Magnus upp med tåget. Igår började CM och Magnus att bygga på ett trädäck nere vid sjön. Det kommer att bli jättefint!!



Jag har ägnade dagen åt att städa stugan ordentligt. Var verkligen behövligt. Dessutom kopplade jag in elementet på toan. Så nu är det varmt o mysigt. 

I lördags var vädret toppen och vi paddlade en liten tur. Väldigt mysigt när det är helt vindstilla!



lördag 4 juli 2015

Hög tid för ett nytt inlägg!!

Tiden går så fort! Särskilt när det finns många hållpunkter. Mathias har nu provtagning en gång per vecka och hitten tills har allt gått åt rätt håll. Känns otroligt bra!

Nu har äntligen sommarvärmen kommit och idag vet jag faktiskt inte hur många bad jag tagit ;) 
Mamma var här en stund på eftermiddagen och fikade och testade poolen. Hon ville nästan inte gå upp ur vattnet ;) 


CM försökte än en gång att få flädern att förstå att den inte behöver växa så in i norden! Men det är lättare sagt än gjort. Den har skjutit skott som är närmare 2 m!!


Idag började jag läsa min pappas morfars Levnadsminnen. En fascinerande nedteckning av livet från 1872 och till 1949. Ska bli spännande att se hur det var att leva på den tiden. 

 
Nu sitter vi på altanen och bara njuter av den varma kvällen. Hoppas det håller isig ett tag till!

lördag 16 maj 2015

Leksand

I onsdags åkte vi en kort tur upp till stugan i Leksand. Det var skönt att få komma upp och se hur allt såg ut efter vintern. Mamma var med och hjälpte till med att få ut utemöblerna och rensa lite i rabatterna. På kvällen skålade vi in våren med lite bubbel och en liten Skagen-toast till. Mycket gott!
CM gick lös på slyn med röjsågen och klippte gräset. Så nu ser det bebott och trevligt ut. 
Kändes ju lite konstigt att inte få ta tag och lyfta och så. Men ganska trevligt att kunna koncentrera sig på lite småplock och rensande inne. Det blev ett rens i hörnskåpet och ett röj i köksskåpen. Väldigt konstigt att jag kunde hitta saker som gick ut 2012. Känns som vi borde ha slängt det när vi renoverade köket. Nu är stugan iallafall förberedd för nästa gång vi kommer upp.

Lite bubbel!

Solnedgång över Siljan. 

tisdag 21 april 2015

Ute på andra sidan.

Så var det gjort.

Känns väldigt bra men också konstigt. Vanligtvis när man ger något till någon så är man ju där. Den här gången blev jag sövd och vaknade med känslan av att blivit överkörd av en ångvält. Men jag har faktiskt gett en njure till min son och det känns jättebra. Njuren trivs bra på sitt nya ställe och jobbar som bara den! Min kvarvarande njure har också accepterat situationen och ser till att allt funkar som det ska.
Jag fick en fantastisk liten pryl inopererad, en "pain-buster", en boll som är på utsidan och två slangar som går in till såren och förser dom med smärtlindring. Funkade fantastiskt bra! Operationen skedde den 17/4 och jag fick åka hem 22/4. Jag fick åka Jubolans hem! Ytterligare en ny erfarenhet! CM var kvar hos Mathias. Han fick åka hem den 27/4. Helt otroligt att man kan åka hem så tidigt! Men ett bakslag fick vi, Matte drabbades av diarré dagen efter han kom hem och fick läggas in igen här i Karlstad. Det är ju väldigt viktigt att alla medicinerna fungerar som dom ska. Men efter 3 dagar fick han komma hem igen. Och sen dess har det gått bra! 
Alla värden för Matte går åt rätt håll och han är inne på kontroller två gånger i veckan. Vi håller tummarna att allt fortsätter så här!


Utsikten från mitt fönster på Akademiska. 

torsdag 16 april 2015

Sista kvällen

Så är snart även denna dag slut. 
Började dagen med en fin morgonpromenad till Akademiska. 

Uppsala domkyrka och Fyrisån i morgonljus. 

Sen blev det narkosbedömning, prat med kurator, prat med sjukgymnast och fått bägge benen genomgångna med ultraljud för att kolla risken för blodpropp. Benen såg väldigt bra ut även på insidan :) 
Mathias var på dialys, sen narkosbedömning o samtal med sjukgymnasten. 
Vi var klara redan vid 15.30 så då tog vi en promenad och fika vid Fyrisån. 

Blåbärspaj med massor av garnityr!

Ikväll var vi och åt på Texas Long horn. Mycket gott, nu får vi väl se när det blir fast föda nästa gång. 
Innan sängdax ikväll blir det dusch med hibbiskrubb och en spruta blodförtunnande. Sen blir det en dusch till i morgon bitti. 
Nu är det väldigt nära!

onsdag 15 april 2015

Första dagen!

Uppsalaresa
9 rör blodprov
Blodtryck
Puls
Syresättning
EKG
Lungröntgen
Läkarsamtal
Tänk vad man hinner innan kl 15
Mathias fick ge 15 rör blod, annars har han fått göra samma tester som jag. Och så här långt har allt varit OK. 

Nu har vi checkat in på hotellet och jag o CM har gått en sväng på stan. Det blir middag ute ikväll 😊. Imorgon blir det lite mer tester och information och Mathias ska på dialys på förmiddagen. 

Fyrisån. 

Värmlands nation. 

tisdag 14 april 2015

Nu är det nära!!!

Nu är det äntligen dags!! 

För en vecka sen var vi i Uppsala o pratade med läkare o transplantationskordinatorn. Kändes väldigt bra med en gång. De ska ta min vänstra njure, så det blir titthålskirurgi med ett extra hål för att ta ut njuren. Det känns också bra tycker jag, tror att det blir en mycket lättare konvalescens om hålet är mindre :)
Så imorgon bitti åker vi till Uppsala igen för att skrivas in på operationförberedande enheten. Det blir två nätter på hotell först. Sen på fredag då ska det ske!! 
Mathias var på sin sista dialys här i Karlstad idag och blev rejält omkramad av alla sköterskorna. Vi har massivt stöd även därifrån :) Han kommer att få en omgång dialys till innan operationen, det blir på torsdag.
Dessutom ska alla prover tas om så jag kommer väl att känna mig helt åderlåten! 
Men nu längtar vi rejält efter att allt ska vara klart. Håll alla tummar och tår på fredag!!

Det kanske finns en mening med allt. Att det här drog ut på tiden gjorde att vi hann med min fasters begravning i lugn och ro. Vi hade den i Solna kyrka fredagen den 20/3. En jättefin begravning och en väldigt trevlig präst. Min kusin Klas från Frankrike kom, det var väldigt roligt. Och Eva o Lasse var där. Även min kusin Jocke dök upp! Så nu kan vi fokusera på det som är det viktigaste just nu.

Solna kyrka

Kusin Klas och Bittans vänner

Mamma o kusin Eva

Mammas kusin Leif o Magnus

CM

Kusin Joakim och Bittans vänner

Fler vänner