Köttfärsbiffar
1 kg köttfärs
2 st ägg
1 dl grädde
0,5 dl pofiber
1 stor gul lök, riven
1 tsk salt
2 tsk persillade
Några rejäla tag med pepparkvarnen
Vispa ihop ägg, grädde, pofiber, lök och kryddor. Blanda i köttfärsen. Forna biffar och stek på dom för att sen eftersteka i ugnen under tiden potatisen kokar.
Sås
3 dl grädde
1 burk crème fraîche
1 msk oxfond
1 msk tomatpuré
Lite paprikapulver
Lite chilipulver
Soja
Peppar
Vispa ur stekpannan med grädden, blanda i crème fraîche, fond och tomatpuré. Krydda med paprikapulver och chilipulver och smaka av med peppar och soja.
Servera biffarna med såsen, kokt potatis eller broccoli och gelé.
Ja jo det skulle vi mä ha men mister Eriksson glömde ta upp köttfärsen så det blev ingen:-( / G
SvaraRadera