I lördags gjorde jag en jättegod LCHF-carbonara. Det blev jättegott med lite extra parmesan och nymald svartpeppar.
Pasta, 4 portioner:
4 st ägg
125 g philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
Vispa ihop ägg och philadelphiaost, vispa sen ner fiberhusken. Bred ut smeten på 2 st bakplåtspapper, lägg sen över ett bakplåtspapper till och kavla ut tunt över hela plåten. Grädda i 10 min i 150 grader med det övre pappret kvar. Ta sen ut pastan och låt den svalna. Dra bort det övre pappret och rulla ihop pastan ( utan det undre pappret) och klipp eller skär i strimlor.
Pastan går utmärkt att frysa i portionpåsar och sen värma lätt i ugnen eller i såsen.
Carbonara, 4 portioner:
2 paket tränat bacon
1liten gul lök
3 dl grädde
2 dl färskriven parmesan
Stek lök och bacon. Häll i grädden och osten. Låt det koka ihop lite grann.
Servera med pastan och en god sallad. Eller som jag med hemodlade tomater ;)
Dä lät ju gött :-) / G
SvaraRadera