2 dl olivolja
2 krukor basilika
1 kruka persilja
2 klyftor vitlök
3 st sardellfiléer
2 msk kapris
1 citronklyfta
1 nypa socker
Flingsalt
Svartpeppar
Repa bladen av kryddorna och lägg i en stor hög på en skärbräda. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Lägg dom på högen. Lägg dit sardellerna och kaprisen. Hacka samman allt fint, det blir ett väldigt hackande och hopfösande men håll ut, det lönar sig ;) Högen ska nu ha sjunkit ihop ordentligt och inga större bitar av något finns kvar. Häll över allt i en skål och häll på olivoljan. Smaka av med salt, peppar och socker samt lite färskpressad citron.
Gör gärna salsan en stund innan den ska ätas så hinner smakerna mogna ordentligt.
Njut till en god grillad köttbit! Livet blir inte mycket bättre ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar