Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.
söndag 22 mars 2015

Helt nytt fokus!

Så bytte helt plötsligt bloggen karaktär. Det som började som mest en blogg om mat och bak med lite annat tar härmed en helt annan vändning.  

Sen det senaste inlägget, vilket var väldigt länge sen, har det hänt väldigt mycket i vårt liv. 
Veckan efter vi kom hem från Tyskland blev Mathias dålig igen och vi skickade honom till vårdcentralen för lite provtagning. Det slutade med att Mathias blev inlagd på njurmedicin. 
Vår värld slogs sönder lördagen den 15/11. Vi fick besked att Mathias njurar var helt slut och att det troligaste enda lösningen var transplantation. 
Dagarna som följde blev Mathias bara sämre och sämre. De tog en biopsi för att se vad som hade orsakat allt det här. 
Efter tio dagar började äntligen dialysen. Första dagen bara två timmar, men ändå en stor förbättring. Dagen efter tre timmar och på fredagen fyra timmar. En mycket jobbig behandling men som ändå gör underverk!
Mitt i allt detta började jag och CM vår väg mot donatorer. En massa prover och samtal för att utröna vem som bäst passar att ge ett nytt liv till vår son. 
Efter första omgången prover bestämdes att CM var den som var bäst lämpad som donator men jag var inte långt efter. 
När väl skiktröntgen var gjord visade det sig att CM hade två artärer till varje njure och att det skulle innebära en större risk för både givare och mottagare. I och med detta togs beslutet att fortsätta med mig istället. En väldigt stor omställning. Betydligt större än vad vi var bredda på.  Men det var bara att byta fokus och jag gick all in på alla prover som skulle tas.
För två veckor sen fick vi beskedet att jag passar och är helt frisk, känns otroligt skönt! Nu väntar vi bara på att få en tid när själva transplantationen kommer att ske. 
Håll tummarna att vi kommer få detta gjort så snart som möjligt. Vill bara att Mathias ska få sitt liv tillbaka och slippa gå på dialys tre gånger per vecka á fem timmar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar