Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































onsdag 14 november 2012

Porchetta di fano på begäran

I kväll blir det träning på Sats, mitt eget program. Första gången jag skall göra det så det blir spännande! Kommer antagligen få en hemsk träningsvärk, men skall man vara fin får man lida pin heter det ju ; )

Här kommer receptet på kryddspäckad helstekt fläskkarré som vi hade på allahelgona helgen. Mycket gott! Kompletterade med en Marsala-sås, gifte sig mycket bra med köttet ; ) Receptet kommer från Buffé och finns även här: http://www.ica.se/recept/porchetta-di-fano-715608/

Ingredienser


1 1/2 kg fläskkarré i bit
6 vitlöksklyftor
1 msk fänkålsfrön ( byt ev ut mot timjan och rivet citronskal, eller kanske tapenad)
4 msk finhackad färsk rosmarin
2 tsk salt

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Skär karrén längs med till ett 1 1/2 cm tjockt köttstycke, se nedan. Krydda runt om med salt. Lägg den fetaste sidan nedåt.
3. Skala och finhacka vitlöken och mortla fänkålsfröna. Fördela vitlök, fänkål och rosmarin på köttet och rulla till en fast rulle. Bind ihop med steksnöre.
4. Lägg karrén på ett ugnsgaller med en ugnsform med vatten under.
5. Ugnsstek tills innertemperaturen är 73–75°C, ca 5 timmar. Låt vila ca 30 minuter. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor. Servera med broccoli samt ugnsstekt potatis.

Bästa såsen till!

2 dl creme fraiche
0,5 dl vatten
2 msk kalvfond
1-2 msk Marsalavin
1 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad rosmarin

Blanda och koka upp. Färdigt!



3 kommentarer: