Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































torsdag 26 december 2013

Grönkålscips!

Nu har jag testat att göra grönkålschips. Verkligen jättelätt att göra och går fort. Dom blev väldigt krispiga och helt klart "chipsiga". Men, dom smakar ju fortfarande kål, inte otäckt men man måste vara beredd på det annars blir man nog väldigt besviken. 
Kan tänka mig att dom blir ännu godare om man tar på lite annan krydda också förrutom saltet. 

Så här gjorde jag:
5 st grönkålsblad
2 msk rapsolja
Himalayasalt efter smak

Sätt ugnen på 175 grader. 
Skölj bladen och torka dom
Riv bort stammen och fördela bladen i chips-stora bitar, lägg i en skål. Häll på oljan och saltet (plus ev. annan kryddning). Arbeta/massera in olja och salt i kålen med händerna. 
Fördela bladen i ett lager på en eller två plåtar. 
Grädda i ca 8 min, håll koll så dom inte bränns. 
Plåtarna innan gräddning. 

En skål färdiga chips. 


1 kommentar:

  1. Ta på pommesfrites krydda det gör susen /G

    SvaraRadera