Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































lördag 23 februari 2013

Päron- och hallonkaka

Bakade denna kaka nu på förmiddagen. Perfekt att bli av med ledset päron ;) Den blev väldigt god!
Receptet kommer från bakasockerfritt.blogg.se.

Päron- och hallonkaka

1 ägg
2 msk + ½ tsk stevia strö
ca 2 droppar bittermandelarom (efter smak)
3 msk skyr naturell
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
40 gram hallon
½ litet päron (ca 40 gram i bitar)
10 gram nötter (pecannötter)


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 12 cm i diameter. Vispa ägg vitt och poröst och droppa i ett par droppar bittermandelarom. Blanda samman nötmjölen, riven kokos, bakpulver, vanilj, skyr och 2 msk stevia strö. Rör ner det vispade ägget. Blanda hallonen med ½ tsk stevia strö och vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Häll smeten i formen. Kärna ur och skär päronet i mindre skivor/bitar, fördela det över kakan och tryck ner dem lite. Hacka 10 gram nötter och fördela över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar