Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































tisdag 10 september 2013

Rest-quich, toppensätt att ta tillvara ledsna grönsaker!

Detta är en jättebra rätt när man har en massa grönsaker liggande som ser ledsna ut. Att i stället för att slänga dom stoppa dom i den här "pajen" är toppen. Man kan äta pajen både varm och kall och ha något till om man vill, tex skinka eller lax, eller precis vad som helst som man är sugen på och har på lut i kylskåpet!
Städa grönsakslådan-frittata
(Receptet kommer ursprungligen från bloggen "Tea & cookies".
5 dl förvälla grönsaker ( ca 15 dl råa) (Gärna lök, broccoli, squash, paprika mm)
6 ägg
2,5 dl riven ost + lite till att strö över
1,5 msk salt + peppar
Värm ugnen till 175 grader.
Stek grönsakerna i olivoljan tills de är mjuka, börja med löken och de hårdaste grönsakerna. Lägg till mer grönsaker efterhand. Salta och tillsätt eventuellt lite färska (eller torkade) örter.
Om grönsakerna är väldigt blöta så häll över allt i ett durkslag och låt det rinna av en stund innan du blandar blandningen med äggen.
I en annan stor skål vispar du äggen, häll i grönsakerna och osten, peppra enligt smak.
Häll blandningen i pajformen (ca 24 cm) och strö över lite ost. Grädda i ugnen till den stannat och inte är "sladdrig" i mitten längre.
Servera varm eller kall, med eller utan tillbehör.



1 kommentar: