Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































onsdag 10 juli 2013

Saganaki-panerad kyckling

Igår blev det en ny rätt, saganaki-panerad kyckling med rostade grönsaker och risotto för den som ville. 
Det blev mycket gott. 
Detta måste vara den ultimata LCHF-paneringen!

Vi var ju tvugna att fira lite extra idag eftersom Mathias klarade teoriprovet :)

Receptet på kycklingen kommer från senaste numret av Allt om mat. 

Så här gjorde jag:

2 paket smakrik saganakiost, grovriven
600 g kycklingfilé i tunna skivor
Salt
Peppar
1 ägg
Smör till stekning

Salta och peppra kycklingen, doppa i ägget och sen i den rivna osten. 
Stek i 2 min på varje sida. 

Grönsakerna är röd paprika, rödlök och zuccini. Skär i grova bitar, lägg i en form och strö över hackad vitlök, olivolja, salt och peppar. In i ugnen i ca 15-20 min i 250 grader. 
Risotton kommer i ett annat inlägg :)

1 kommentar: