Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































torsdag 15 augusti 2013

Knäckebröd med lingon.

I måndags bakade jag lite knäckebröd som vi ska ha på kräftkalaset i morgon. Receptet hittade jag i senaste numret av Allt om Mat.
Det är smaksatt med anis, fänkål och lingon!

Kan avslöja att det blev väldigt gott.


Knäckebröd med lingon, ca 24 kakor
5 dl vatten
5 dl mjölk
1dl rapsolja
1 msk anis
1 msk fänkål
50 g jäst
Ca 12 dl vetemjöl
7 dl rågsikt
6,5 dl grahamsmjöl
2 msk salt
1 dl lingonsylt, eller rårörda lingon

Varm vattnet, mjölken och oljan. Mortla anisen och fänkålen, blanda i vätskan. 
Häll allt i en håshållsassistent. Smula i jästen och lös upp den och häll sedan i saltet.
Häll i grahamsmjölet, rågsikten och sist vetemjölet. Arbeta degen en stund tills den är smidig och häll sedan i lingonen. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och sätt samtidigt in de plåtar du skall använda så att de är heta när bröden skall gräddas.
Dela degen i ca 24 bitar. Kavla ut varje bit tunt på välmjölat underlag, avsluta med kruskavel.
Grädda i ca 5-7 minuter. Kavla ut degen allt efter som. Låt bröden kallna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar