Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.
onsdag 21 augusti 2013

Rundtur och fiske!

Idag gjorde vi en liten roadtripp innan Maria och Matte skulle åka hem.
Maria ville gärna åka till Fjällbacka, Tanumstrand och Grebbestad. Sagt och gjort, vi åkte i väg i två bilar och fick se Kungsklyftan i Fjällbacka samt en fika, en sportoutlet i Tanumstrand och lunch i
Grebbestad. Där vinkade vi av Maria och Matte som åkte hem mot Karlstad och vi (Magnus, CM och jag) åkte tillbaka till stugan för byte av prylar och en fisketur.

Det blev en mycket lyckad fisketur men med diverse problem. När vi kom till bilen och skulle åka ut till fisket så såg det ut som det var lite luft i höger bakdäck, Magnus böjer sig ner och lyssnar och hör att det pyser ur däcket!! Punka alltså! Men vi åker iväg till fisket och bestämmer oss för att åtgärda problemet när vi fiskat klart. 
Fisket var toppen, 20 makrillar, en STOR torsk och en liten rödspätta. Men så sätter CM en krok i långfingret! Aj! Så var det färdigfiskat för den kvällen. Vi hade ju inte tänkt åka mer bil idag. Och punka hade vi ju!! Men under tiden CM pratade med rådgivningen fick jag testa det nya punka-kittet, man har ju inte reservhjul längre. Detta funkade utmärkt. Vi åkte försiktigt hem till stugan och släppte av Magnus, han skulle fixa fiskarna och handla middag, vilken klippa! Där kollade vi att lagningen var OK och styrde kosan mot sjukhuset.

Jag och CM åkte mot Lysekil och deras jourcentral. Ett mycket bra alternativ till någon akutmottagning skulle det visa sig, inte en själ, trodde vi gått fel! CM fick hjälp med en gång att ta bort kroken och fick en stelkrampsspruta och ett litet förband. Det var inte första gången dom hade råkat ut för detta, dom hade en hel hylla med tänger för borttagning av fiskekrokar!
När vi kom hem igen vid halv tio hade Magnus fixat tacos, härligt!

Nu ska det bli skönt att sova! Ser fram emot en ny härlig dag imorgon, fast inte riktigt lika händelserik ;)

Här kommer lite bilder från dagen.

Kungsklyftan.

Fiskedax!

Stora torsken!!

Torsk i närbild ;)

Punktering och hur man fixar den!

Inte så mysig fiskekrok!
2 kommentarer:

  1. Jaha ja. Tandklinik o vårdcentral på sem. Har ni nåt mer ni tänkt uppsöka innan jobbstart? Kul med så mkt fisk gött/ G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte att vi gjort det vi ska nu och bara ska njuta resten av tiden ;) Men man vet ju inte, dom ska ju ut och fiska minst tre dagar till! Vad som helst kan ju hända då! Men idag ska jag ta med en del av de förbandsprylar jag fick av dig, för säkerhets skull ;)

      Radera