Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.
lördag 10 augusti 2013

Lite pyssel i regn- och åskvädret!

Efter vår handbollsförmiddag blev det tid för lite pyssel i regnvädret. Det regnade så att hela vägen fylldes med vatten! Inte en tanke på att gå ut. Då passade lite köksmys mycket bättre!

Lite ingredienser.

Färdig inläggning.

Inlagda soltorkade tomater

En påse soltorkade tomater
2 rejäla kvistar rosmarin
2 stora vitlöksklyftor
1 kvist basilika
Olivolja

När allt var klart läste jag på påsen att tomaterna skulle mjukas upp i varmt vatten först, men det gjorde ju inte jag ;) Men tror nog att det blir bra ändå!
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en burk. Repa bladen av rosmarinen och hacka grovt och lägg i burken, repa bladen av basilikan och om de är stora dela dem och lägg i burken. Skiva vitlöken tunt och lägg i burken. Blanda runt ordentligt. Fyll på med olivolja så att det täcker allt, peta ner det som sticker upp. Låt stå i kylen och mogna någon eller några dagar.


Fikonmarmelad

Fikonmarmelad, inspirerad av http://vardagfest.se

200 g torkade fikon
Rivet skal av en citron
1 msk pressad citron
1 msk madeira
1 dl vatten 
1 krm vaniljpulver
3 st lagerblad
Vatten till blötläggning 

Koka upp vatten och häll över de torkade fikonen, låt stå några minuter. Häll av vattnet och skär bort skaften och hacka fikonen. Lägg i en kastrull, lägg i det rivna citronskalet, madeiran, lagerbladen, vattnet och vaniljpulvret. Koka ca 4 minuter tills det kokat ihop lite. Plocka upp lagerbladen. Mixa marmeladen och häll upp på varma burkar. Lägg ev tillbaka lagerbladen i burkarna.
Serveras till en god ostbricka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar