Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































söndag 4 augusti 2013

Danska smörrebröd!

Kan meddela att blåbärskakan smakade alldeles underbart! Den kommer jag absolut att göra igen!

Igår kväll bestämde vi oss för att det var dags för lite danska hemgjorda smörrebröd. 

Sagt och gjort, CM fiskade ;) fram lite spättafiléer ur frysen, jag hittade en burk räkor i kylen och vi inhandlade lite rostbiff. Jag gjorde en egen remouladsås som blev riktigt god. Den hade vi både till de stekta spättfiléerna och till rostbiffen.

Vi gjorde en med rågbröd och senapssill, en med rågbröd, rostbiff och remouladsås, en med mycket stekt rödspätta och remouladsås och en med räkor och majonnäs.
Behöver jag tala om att vi blev tok-mätta!


Till detta hade vi naturligtvis öl och gammeldansk!

Här kommer receptet på remouladsåsen.

Remouladsås 
2 dl  majonnäs
1 dl          gräddfil eller creme fraiche 
1 tsk  worchestershiresås (kan uteslutas)
1,5 tsk  dijonsenap eller 1 tsk curry
3 msk  finhackad ättiksgurka eller blandade pickles, jag tog bostongurka.
2 msk  kapris (små) (det hoppade jag över)
0,5 dl  hackad persilja eller gräslök (kan uteslutas)
1 tsk       sambal oelek

1. Låt gurkhacket och kaprisen rinna av ordentligt, krama ev lite försiktigt i handduk eller hushållspapper.
2. Blanda majonnäsen med gräddfil eller crème fraîche. Rör ner senap /eller curry) och ev worchestershiresåsen.
3. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med peppar.


1 kommentar: